Pussauss, 8% alk.
Baibu un Aldi Circeņus labi pazīst Sabiles apkaimē, bet nu jau arī visā Latvijā.
Pēc pirmajiem eksperimentiem 2011. gadā un Baibas specializēšanās Lielbritānijā, viņi investējuši nelielā bet kvalitatīvā ražotnē, kas šodien piedāvā elegantus un dzirkstošus pussausos, pussaldos un saldos sidrus no vietējiem Sabiles apkārtnē lasītiem āboliem.
Ne velti paši saimnieki ir gardēži un kulinārijas entuziasti (ja ciemojaties Kurzemes pusē, arī viņu sidra namiņā Sabilē var ļoti garšīgi paēst). Mūsu iecienītākais, Sabiles pussausais sidrs, lieliski saderēs ar Cēzara tipa salātiem, pastu un cietajiem sieriem! Mums ļoti garšo arī ar dārzeņu un sīpolu tartēm. Saldākais variants attiecīgi iederēsies pie desertiem, vislabāk augļu salātiem, ābolu štrūdeles ar saldējumu…
Lai gan sākumā, jāsaka, skatījāmies uz to diezgan skeptiski, jāatzīst, ka tiešām ļoti veiksmīgas ir arī citas Sabiles sidra no āboliem veidotās garšu kombinācijas, piemēram, pievienojot upenes, apelsīnu un pat Itālijas vermutu! Tas ir fantastisks, dabīgs, tepat Latvijā ražots aperitīvs!